Brief 29

Hi Nick,

Goeie introductie, zeg! Rotterdammer met een stevige pen, zo noemde je mij in je brief. Daar mist een t’tje hè? Rotterdammert, moet het natuurlijk zijn. Maar het is je vergeven, kon jij ook niet weten. Jij komt uit Delft, jullie hebben de T al. En gezellige grachten, een scheve kerktoren en blauwe tegeltjes. Ook brallende en lallende studenten – maar hey – elke stad heeft zo z’n minpunten.


Goed, dan gaan we het nu hebben over je belangrijke vraag. Wat vind ik van Nilüfer Gündoğan. Ni-lü-fer. Misschien wel gewoon Nilü voor haar inner circle. Omdat het ondertussen alweer een tijdje geleden is dat je de vraag stelde (mijn fout, ik deed weken over deze brief), moest ik even de archieven induiken om te lezen hoe mevrouw Gündoğan amok maakte binnen de partij.

Nou Nick, ik zal het je eerlijk zeggen, ik vind het een vaag verhaal en weet niet wat ik ervan vind behalve dat. Fractie uitgezet, toch weer niet, toch weer wel en nu zelfs geroyeerd. Maar Nilüfer laat het er niet bij zitten. Is dat slim? Ik weet het niet. Zou je, met zo’n reputatie niet beter je boeltje kunnen pakken en ergens je zonden moeten gaan overdenken? Of vecht ze als een moderne David juist heel moedig tegen Goliath? Goliath dit keer niet in Romeinse rok, met een speer, schild en woeste baard. Maar in overhemd, blouse, net pak en gladde kin. Toch een stuk minder indrukwekkend. Ik denk eigenlijk dat Nilüfer stilletjes uit de schijnwerpers verdwijnt en dat over 5 jaar het artikel ‘Hoe is het nu met Nilüfer Gündoğan?’ in de krant staat. Misschien lees ik het wel.

Oké, over naar een andere belangrijke vraag. De vraag voor Tim, waar hij met smart op zit te wachten. Tim, ik ben benieuwd wat je vindt van de babyshowers-voor-aanstaande-nieuwe-vaders trend. Moeten we dat willen? Noem je het dan ook een babyshower of moet het een andere naam krijgen? En hoe zou een ideale babyshower voor mannen er dan uit moeten zien? Je wilt hier vast wel je hersens voor laten kraken.

Groet,

Kizzy

Copyright Uitgesproken Gasten 2023 Alle rechten voorbehouden